Thaise yoga massage: pijn of fijn?

Door Marjolein Burgers

Thaise massage Utrecht 3

Bij steeds meer massagesalons staat Thaise yoga massage op het programma. Maar wat houdt het nu precies in? En is het nu pijnlijk of juist fijn?

Wat is Thaise yoga massage?

Thaise yoga massage is een ruim 2000 jaar oude boeddhistische vorm van lichaamswerk die bestaat uit een combinatie van yogastrekkingen en drukpuntmassage.

In de yoga massage wordt de brug gelegd tussen de authentieke Thaise yoga massage therapie en moderne westerse kennis, kunde, acupressuur, oosterse meridiaan leer en westerse pathologie. Dit alles vanuit een holistische basis.

Het is een ontzettend dynamische vorm van lichaamswerk. Je wordt door de masseur gerekt en gestrekt en tegelijkertijd gemasseerd.

Deze combinatie is een prachtige manier om veranderingen in gang te zetten. Omdat je als ontvanger zelf niets hoeft te doen kunnen de yoga strekkingen in een diepe meditatieve ontspannenheid ervaren worden.

Een Thaise massage is toch pijnlijk?


Ik ben er van overtuigd dat in de diepte het echte werk zit.

Thaise yoga massage is in vergelijking met de klassieke massage steviger en pittiger. Er wordt onder andere gemasseerd met handen, ellebogen en voeten.

Het kan dus inderdaad op het moment van aanraken wat meer pijnlijk aanvoelen. In mijn praktijk stel ik ook vaak de vraag of het pijnlijk is voor mijn cliënt. Ik krijg dan vaak het antwoord “het is gevoelig, maar ga maar door hoor, want ik voel dat er iets gebeurd in mijn lijf.”

De massage wordt altijd aangepast aan de mogelijkheden en behoefte van mijn cliënten. Je kunt dus zelf beslissen of jij er aan toe bent om je pijngrens op te zoeken of niet.

Waardoor is het effect bij een Thaise yoga massage zo sterk?

Ook hoor ik regelmatig na een behandeling dat mijn cliënten zich als herboren voelen. Waardoor is dit effect nou zo sterk?

Doordat die diepte wordt opgezocht en de ‘pijn’ wordt getriggerd, kunnen blokkades of emoties naar boven komen en zich oplossen. Hierdoor verbetert de doorbloeding en worden afvalstoffen versneld afgevoerd.

De pijn vermindert of verdwijnt, de flexibiliteit van spieren en gewrichten neemt toe en je houding verbeterd.

De Thaise yoga massage creëert dus echt ruimte in je lijf, maar bovenal ook ruimte in je hoofd. Dit stimuleert het zelfherstellend vermogen van je lichaam, waardoor klachten kunnen afnemen.

Hieronder een greep uit de gezondheidsvoordelen;

  • Verbetert je lichaamsbewustzijn
  • Verbetert je energiebalans
  • Verbetert je afweermechanisme
  • Helpt om emotionele, mentale en fysieke spanning los te laten
  • Brengt een diepe, meditatieve ontspanning
  • Verfrist en verheldert je gedachten en emoties
  • Helpt bij slaapproblemen

Voor wie is het geschikt?

Voor iedereen die uit zijn hoofd en in zijn lijf wil komen.

Het is bedoeld als preventieve en therapeutische massage. Het zorgt het voor een diepe ontspanning, stimuleert het energieniveau en helpt mensen in balans te komen.

Bij uitstek is het geschikt voor mensen met stressgerelateerde klachten en kan helpen tegen allerlei westerse ziektes, die vaak het gevolg zijn van ons stressvol bestaan.

Rug-, schouder-, en nekklachten, knieproblemen, maar ook migraine en R.S.I., zijn hier voorbeelden van. Lees hier wat de Thaise yoga massage nog meer voor gezondheidsvoordelen geeft.

Wat heb je nodig bij een Thaise yoga massage?

Als je een Thaise Yoga Massage wilt ondergaan is het belangrijk dat je makkelijke en ruim vallende kleding draagt. Omdat de massage over je kleding plaatsvindt, is het prettig dat het materiaal fijn aanvoelt en het niet te strak zit.

De bloeddruk daalt tijdens de massage, daardoor kun je het wat kouder krijgen. Zorg er dus voor dat je daar op gekleed bent. Denk bijvoorbeeld aan een lange broek en een shirt met lange mouwen.

Is het nu dus pijnlijk of fijn?

Om zelf antwoord op die vraag te geven kun je het beste eens langskomen en het ervaren.

Het is een investering in je gehele lichaam.

Mijn cliënten kunnen het je van harte aanbevelen. Lees op deze pagina wat een aantal van mijn cliënten over mij zeggen.

OVER MARJOLEIN

Marjolein Burgers is de oprichtster van SoulWork Company, waar ze mensen helpt met stress- en rouwgerelateerde klachten sinds 2016. Ze is geregistreerd natuurgeneeskundig therapeut en maakt gebruik van lichaamsgerichte therapie, ademwerk, systemische coaching en mediamieke gaven om bij mensen een transformatie in gang te zetten naar autonome kracht. Ze doet dit via individuele behandelingen en vanaf 2023 ook met groepen in haar eigen ontwikkelde innerlijke reizen.

Reageer op dit ARTIKEL

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SoulWork Company begeleidt in het vertrouwen op de ervaringen van je lichaam, waardoor hoofd, hart en ziel weer samenkomen

PRAKTIJK

Middenburcht 116
Utrecht (Vleuten)
KVK: 69938105
RBCZ: 190482R
CAT: CM2167-17-06-19

CAT ademcoach massage therapeut