Verkoudheid in de lucht: tips voor een boost in de herfst

Door Marjolein Burgers

Burn-out behandeling Utrecht

We zitten volop in de herfst. De paddenstoelen schieten uit de grond en de virussen gaan meer en meer door de lucht. Gelukkig kan je zelf ook veel doen om je weerstand te boosten.

Gezonde voeding en levensstijl kunnen jou helpen om je weerstand sterk te houden.

Hieronder deel ik je mijn top 3 herfst boost bij ons in huis.

Hoe kun jij jezelf verwarmen?

In deze tijd starten wij altijd thuis met het maken van onze herfst- en winter boost. 

De vriezer leggen wij vol met zelfgemaakte bouillon en zodra er iets van een verkouden neus om de hoek komt dan halen we een pakketje eruit of trekken we onze kruidenlade open. Hieronder onze top 3 voor je boost:

Tip 1. Bottenbouillon 

Je kunt dit zelf maken door, op de ouderwetse manier, het laten trekken van botten (doe dit dan lekker lang, 6-8u is bij kip is vaak voldoende) of je kunt het kopen in de supermarkt. Ekoplaza heeft daarin goede varianten. Bottenbouillon heeft een krachtige antivirale en ontstekingsremmende werking.

Tip 2. Kaneel


Heerlijk voor in de winter is zelf een rijstepap maken met daarin kaneelstokjes die je als geheel lekker laat pruttelen. Kaneel heeft zowel antibacteriële als schimmelwerende eigenschappen. En zeg eerlijk, zo’n warm papje blijft heerlijk!

Tip 3. Honing

Dit is voor ons ook altijd het moment om weer eens naar onze honing voorraad te kijken. We bestellen de honing graag bij een imker en het liefst rauw. Dit bevat namelijk goede stoffen die bacteriële infecties tegengaan. Honing is natuurlijk lekker door de thee en verzachtend voor de keel. Let daarbij dan wel op de hoeveelheid (suikers!) en laat eerst je thee wat afkoelen voordat je de honing toevoegt.

Lees hier meer tips voor de komende winter

Je lichaam weet wat jij nodig hebt

Een massage en daarbij in het bijzonder een voetmassage kan jou ook geweldig helpen bij een boost voor we de winter induiken. 

In je voetzolen eindigen zo’n 72.000 zenuwen. Wanneer je voeten worden gemasseerd, stimuleer je deze zenuwen. Volgens de voetreflexologie staat elke plek op je voetzool in verbinding met een bepaald deel van je lichaam. Geen wonder dus dat een voetmassage zorgt voor zoveel ontspanning.

In de praktijk verzorgen wij ook voetmassages.

En andere heerlijke massages die jou een boost geven in deze herfst.

One Day op zoek naar je pure Zelf

De agenda voor de 1:1 consults bij Guusje en bij mij blijven vol zitten.

Vandaar dat we ook het groepsprogramma oftewel de 5 one day retreats zijn gestart om in één keer meer mensen te kunnen helpen en tijdens zo’n dag ook echt de diepte in te kunnen gaan.

In een kleine groep van maximaal 8 gelijkgestemden komen we gedurende vijf maanden samen tijdens dit groepsprogramma. 

Met het groepsprogramma SoulWork Embodiment ga je ‘all in’. Het is een intensief programma van 5 maanden, waarin je niet alleen een reis door de elementen maakt maar ook met alle aspecten van jezelf in aanraking komt.

Alles wat je heus wel weet, maar op een bepaalde laag nog kan saboteren, ga je nu helemaal (door)voelen.

Hierdoor ga je meer:

  • In contact staan met lichaam en gevoel
  • Leven vanuit je eigen hart,
  • Minder druk maken over wat anderen van je denken
  • Meer voelen
  • Meer plezier halen uit je leven

Deze mensen gingen je voor en na de eerste dag afgelopen september;

Ik wil jullie laten weten dat ik diep geraakt ben gisteren. Jullie zorgzame, liefdevolle begeleiding, de fantastische plek, het overheerlijke eten en drinken, de zorgvuldige opbouw van het programma, de verbinding met de groep… alles klopte. Het was spannend, het was nieuw, en tegelijkertijd voelde het meteen goed en vertrouwd. Heel bijzonder wat jullie hebben weten te creëren.

Onwijs bedankt voor de mooie, veilige, magische, ontroerende, ontspannen dag gisteren en het heerlijke eten en drinken en de mooie locatie. Het was spannend om in een groep te starten waarin je niemand kent en toch lukte het jullie om ons zo snel met elkaar een connectie te laten voelen, de diepte in te gaan en dingen te delen die je met anderen niet deelt. Ik voelde de meerwaarde van de groep en van een hele dag hiermee bezig zijn enorm. 

Het was een super mooie en warme ervaring. Ik heb me enorm gedragen gevoeld bij jullie en de groep. Spanning die ik vooraf had kon ik direct loslaten en overgeven aan wat er die dag allemaal voorbij kwam. 

Ben jij klaar voor stroming die je niet meer kunt stoppen? Na deze 5 maanden kun je dan ook niet anders meer als ‘full out’ gaan shinen.

Ik zie je graag in de praktijk voor een 1:1 consult, online of bij het prachtige groepsprogramma. 

Warme groet,

Marjolein

OVER MARJOLEIN

Marjolein Burgers is de oprichtster van SoulWork Company, waar ze mensen helpt met stress- en rouwgerelateerde klachten sinds 2016. Ze is geregistreerd natuurgeneeskundig therapeut en maakt gebruik van lichaamsgerichte therapie, ademwerk, systemische coaching en mediamieke gaven om bij mensen een transformatie in gang te zetten naar autonome kracht. Ze doet dit via individuele behandelingen en vanaf 2023 ook met groepen in haar eigen ontwikkelde innerlijke reizen.

Reageer op dit ARTIKEL

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SoulWork Company begeleidt in het vertrouwen op de ervaringen van je lichaam, waardoor hoofd, hart en ziel weer samenkomen

PRAKTIJK

Middenburcht 116
Utrecht (Vleuten)
KVK: 69938105
RBCZ: 190482R
CAT: CM2167-17-06-19

CAT ademcoach massage therapeut