Lichaamsgerichte THERAPIE in Utrecht

Lichaamsgerichte THERAPIE Utrecht

Bij lichaamsgerichte therapie gaan we ervan uit dat hoofd, hart en ziel onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Wanneer je merkt dat je constant gespannen bent, paniek ervaart, moe bent of je neerslachtig voelt, begeleidt SoulWork Company jou in het vertrouwen op de ervaringen van je lichaam.

Lichaamsgerichte therapie 2

VOELEN EN HELEN

Wat is lichaamsgerichte therapie?

Ieder lichaam draagt bewuste en onbewuste ervaringen uit het verleden met zich mee. Als je hier geen aandacht aan besteedt, zullen deze ervaringen zich manifesteren in de vorm van fysieke of mentale klachten. Die kun je proberen op te lossen met beter eten, meer slapen of erover praten. Maar wat als dat niet (meer) helpt? Onze lichaamsgerichte therapie laat je stilstaan bij jouw opgedane ervaringen, zodat jij deze kan doorvoelen en helen.

Lihaamsgerichte therapie 3

AANKIJKEN

Waar moet ik aan denken bij opgedane ervaringen?

Je bent het contact met jezelf kwijtgeraakt. Misschien als kind al, omdat je ouders met hun gedrag van jou vroegen om vroeg volwassen te zijn of in ieder geval niet jezelf. Het kan ook zijn dat je te maken hebt gehad met het verlies van een dierbare, een partner of een baan. Of je hebt jezelf geen prioriteit meer gemaakt door de zorg voor kinderen, ouders, inkomen en/of het huishouden. Hoewel je een hele tijd gewoon door bent gegaan, kan je dit nu niet meer. De ervaringen willen aangekeken worden.

Lihaamsgerichte therapie 3

VOORBEELDEN

Bij welke klachten kan lichaamsgerichte therapie mij helpen?

Lichaamsgerichte therapie is een fijne behandelmethode als je het gevoel hebt vast te zitten. Dat kan letterlijk zijn in de vorm van pijnlijke schouders, of een zere rug. Maar je kunt ook ervaren dat je niet blij bent met je leven en in een soort overlevingsstand staat. Dit zijn een aantal voorbeelden waarbij onze lichaamsgerichte therapie jou kan helpen:

Je piekert veel

Je hebt last van angstklachten

Je bent overbelast en dat uit zich in stress, overspannenheid of een burn-out

Je voelt emotionele, mentale of fysieke spanning

Je bent moe

Je ervaart depressieve gevoelens

Je zit in een periode van rouw

Je hebt zelfvertrouwen kwesties, zoals onzekerheid of een negatief zelfbeeld

Je krijgt geen grip op je leven

Je hebt last van onverwerkt trauma

LUISTEREN

Hoe werkt lichaamsgerichte THERAPIE?

SoulWork Company heeft een eigen lichaamsgerichte therapie behandelmethode. In de behandeling komen onder andere lichaamshouding, ademhaling, aanraking, volwassen- en kind stukken aan bod. Hiermee kun jij weer de weg naar binnen maken en kunnen spanningen opheffen waardoor er weer nieuwe energie en vrijheid voor in de plaats komt. Lichaamsgerichte therapie is een therapievorm die je echt hebt te ondergaan en voelen. En dat is juist waar jij moeite mee hebt, of wat je uit de weg bent gegaan. Wij bieden je een ontspannen plek waar je in veiligheid weer opnieuw naar je lichaam kunt (leren) luisteren.

LUISTEREN

Hoe werkt lichaamsgerichte THERAPIE?

SoulWork Company heeft een eigen lichaamsgerichte therapie behandelmethode. Hierin komen bijvoorbeeld ademhaling en aanraking aan bod, waarmee jij de weg naar binnen kunt maken. Het is lastig in woorden uit te leggen, omdat je lichaamsgerichte therapie moet voelen. En dat is juist waar jij moeite mee hebt, of wat je uit de weg bent gegaan. Wij bieden je een ontspannen plek waar je in veiligheid weer naar je lichaam kunt (leren) luisteren.

Iedere lichaamsgerichte therapie behandeling bestaat uit:

Thema

We kiezen een thema dat nu bij jou speelt.

Lichaamswerk

Door verschillende werkvormen  kom je sneller tot de kern.

Ademhaling

Ademhaling is de poort naar het onbewuste in jou.

Begeleiding

Gedurende een behandeling word je van begin tot eind begeleid.

Integratie

Je kunt alles laten landen tijdens een ontspannende integratie.

Oefeningen

Je krijgt oefeningen voor thuis mee, zodat het proces doorwerkt.

Lihaamsgerichte therapie 5

SAMEN

Lichaamsgerichte therapie is een samenwerking

Jij wilt af van mentale of fysieke klachten en kiest ervoor om dit met lichaamsgerichte therapie te willen doen. Hiermee ontstaat een vorm van samenwerking. Je geeft aan dat je bereid bent om het donker in te gaan. Dat betekent dat je onze begeleiding naar het licht accepteert en daarin actief meewerkt. Ook thuis. Want naast het werk wat we doen tijdens de behandeling, krijg je ook oefeningen mee naar huis. Zo kan je buiten de therapie om je eigen proces ondersteunen.

Tarieven

LICHAAMSGERICHTE THERAPIE

168

5

90 minuten

5

Uitgebreide lichaamsanalyse

5

Gericht op één of meerdere klachten

5

Persoonlijk behandelplan

5

Coaching

Zorgvergoeding mogelijk

Oefeningen en adviezen voor thuis

ZORGVERGOEDING

SoulWork Company is geregistreerd bij de CAT: beroeps- en belangenorganisatie voor complementaire PLATO-therapeuten.

Onze lichaamsgerichting therapie behandelingen vallen onder Natuurgeneeskunde (alternatieve geneeswijzen). Vaak wordt deze therapie door de zorgverzekeraar (gedeeltelijk) vergoed. De behandeling gaat niet ten koste van het eigen risico. Een verwijsbrief van de huisarts is niet noodzakelijk.

Ben jij nieuwsgierig geworden? We begeleiden je graag om je hoofd, hart en ziel weer in verbinding te brengen.

Let op: We hanteren aparte prijzen voor organisaties. Mocht je behandeling door je werk vergoed worden, rekenen wij 180 euro per behandeling.

Mooie woorden over lichaamsgerichte therapie bij SoulWork Company

“Na drie sessies lichaamsgerichte therapie kan ik alleen maar zeggen: ‘Dit is magisch!

Nu ik er zelf nog midden inzit, kan ik vanuit mijn directe ervaring laten weten dat de sessies mij al ver op weg hebben geholpen in mijn proces/ verwerking van mama zijn. De weg ernaartoe is heftig geweest. Marjolein laat mij echt voelen en ervaren wat er gebeurt bij mij, ze geeft hele fijne oefeningen mee en ik voel mij veilig en vertrouwd bij haar.”

Stefanie

“Lichaamsgerichte therapie maakt veel los en heeft gezorgd voor mooie openbaringen.

Ik ben naar SoulWork Company toe gegaan voor het aanpakken van opgebouwde spanning in mijn lichaam. Het was soms hard werken, maar het maakte veel los. De therapie heeft gezorgd voor een aantal openbaringen en voor minder spanning in mijn lijf. Bij SoulWork Company voelde ik me meteen op mijn gemak om in veiligheid en op mijn tempo naar binnen te keren.”

Jon

SoulWork Company begeleidt in het vertrouwen op de ervaringen van je lichaam, waardoor hoofd, hart en ziel weer samenkomen

PRAKTIJK

Middenburcht 116
Utrecht (Vleuten)
KVK: 69938105
RBCZ: 190482R
CAT: CM2167-17-06-19

CAT ademcoach massage therapeut