De magie van truffels. Dit is waarom ik fan ben. 

Door Marjolein Burgers

Truffel ceremonie

Psychedelica, truffels, worden steeds meer gebruikt om te helen; bij (zware) depressies, trauma’s en oude pijnen. In de documentaire serie van Netflix: How to change your mind en Fantastic Fungi zie je hoe deze middelen worden gebruikt als therapeutische hulpmiddelen. Daarnaast wordt er ontzettend veel wetenschappelijk onderzoek naar gedaan. Kortom Psychedelica zijn populair.

Wellicht heb je wel gelezen dat ik einde van afgelopen jaar een plant medicijn reis heb gedaan. Jazeker, I did it! Een trip, een truffel ceremonie, psychedelic experience of net hoe je het noemen wil.

Truffels zijn de brug van het onderbewuste naar het bewuste

Samen met manlief, Laurens, ging ik dit avontuur aan en het was geweldig! Mind blowing! De inzichten vlogen me om de oren. Het was een groot antwoorden heelal voor mij.

Op een hele zachte manier werden alle ‘draadjes’ van het web verbonden en ging ik draadje voor draadje langs. Het voelde als een diepe, diepe reis in een puur voelen. Prachtige beelden kreeg ik te zien. Soms gek, soms heerlijk, soms ontroerend, soms dansend maar allemaal ongelooflijk diep.

Truffels worden dan ook niet voor niets gezien als brug tussen het onderbewuste en bewuste. Het is een diepe spirituele belevenis.

Ik koos voor truffels omdat deze legaal zijn in Nederland, ze zijn wat zachter in de ervaring en brengen weinig risico’s met zich mee. Ook zijn truffels niet lichamelijk of geestelijk verslavend.

Ik ben intens geraakt en dankbaar voor deze ervaring. Magisch was het!

Alle puzzelstukjes vielen op zijn plek

Truffels kunnen je enorm veel inzichten geven als je ervoor openstaat. Dit effect werkt vervolgens nog een paar dagen door. Je vibratie stijgt waardoor ontzettend veel puzzelstukjes op de juiste plek vallen.

Het is wel belangrijk dat je de eerste weken na een trip geen grootse beslissingen neemt want je staat nog heel erg open en alles mag nog even landen.

Één van de belangrijkste inzichten die ik kreeg was dat ik mijn dochter Isa nog meer los te laten heb. Stiekem ben ik toch nog aan het projecteren op haar. Wil ik haar te veel behoeden en wil ik het liefst alles voor haar overnemen.

Mijn intentie voor de trip was: ik ben vrij! Wanneer ik volledig vrij wil zijn, heb ik haar eerst nog meer los te laten kreeg ik te zien. Dikke, dikke tranen rolden over mijn wangen. This is it! Voor haar én voor mij.

Deze reis neem ik diep in mijn hart mee. Prachtig was het om deze reis ook aan het einde van het jaar te doen. Om zo nog meer oud met nieuw te combineren. 

Zorg voor een goede begeleiding

Voor mijn reis heb ik hulp gezocht voor een goede begeleiding. Wanneer je truffels neemt, is het belangrijk dat je dit doet. Zo krijg je tijdens je reis hulp van een professional en kan diegene je ondersteunen mocht het even niet lekker gaan of als je een bad trip krijgt.

Ook in het voortraject was het een prachtige voorbereiding. Door oefeningen kwamen we samen tot mijn intentie en was er na afloop een goede nazorg. Waardoor ik nog meer effect uit de trip haalde en er nu nog puzzelstukjes vallen.

Zelf kun je er natuurlijk ook over lezen. Dit boek: Psychedelica als bron van heling kan dan een mooie start zijn.

Voor mij staat het begeleiden van dit soort trips voor dit jaar op de agenda. Ik ga hier dan ook een opleiding in volgen zodat ik je ook op een goede manier in dit soort reizen kan begeleiden. Ik verwacht met een nieuw aanbod te komen halverwege 2024.

Daarnaast geloof ik er wel in dat je eerst helemaal in je lichaam te landen hebt voordat je zo kunt gaan vliegen. Ik begeleid dan ook alleen mensen die het SoulWork Embodiment programma hebben gevolgd of sessies bij mij in de praktijk hebben gedaan en na een uitgebreide screening door kunnen.

Ben jij ook toe aan ‘reconnection from the body to the Soul’? In februari 2024 start definitief de volgende reeks SoulWork Embodiment.

Dit is een reis in je lichaam. 8 plekken zijn inmiddels al vergeven, we hebben ruimte voor 10 personen. 

Vijf hele dagen ben je uit je eigen omgeving om je bezig te houden met niemand minder dan jezelf. Deze reis is een reeks van 5 dagen verdeeld over 5 maanden.

Het is een mega compleet programma. Alles wat ik in mijn rugzakje heb zit hierin verwerkt.

We werken met visualisaties, ademwerk, systemisch/opstellingswerk, healing technieken, TRE (Trauma Releasing Exercises), een ijsbad, vuurceremonie en heel veel vleugjes magie.

Voel jij een JA neem dan contact met me op.

Liefs Marjolein

OVER MARJOLEIN

Marjolein Burgers is de oprichtster van SoulWork Company, waar ze mensen helpt met stress- en rouwgerelateerde klachten sinds 2016. Ze is geregistreerd natuurgeneeskundig therapeut en maakt gebruik van lichaamsgerichte therapie, ademwerk, systemische coaching en mediamieke gaven om bij mensen een transformatie in gang te zetten naar autonome kracht. Ze doet dit via individuele behandelingen en vanaf 2023 ook met groepen in haar eigen ontwikkelde innerlijke reizen.

Reageer op dit ARTIKEL

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SoulWork Company begeleidt in het vertrouwen op de ervaringen van je lichaam, waardoor hoofd, hart en ziel weer samenkomen

PRAKTIJK

Middenburcht 116
Utrecht (Vleuten)
KVK: 69938105
RBCZ: 190482R
CAT: CM2167-17-06-19

CAT ademcoach massage therapeut