Ik geloof in tekens. Zo leer jij ze ook te herkennen

Door Marjolein Burgers

Tekens

Tekens zijn er altijd om ons heen. Het is de vraag of jij ervoor openstaat om ze te zien. Wellicht weet je van mij dat ik een spirituele ziel ben. Al van kleins af aan. Ik geloof dus enorm in tekens. Sinds het overlijden van mijn zusje, zij overleed op haar dertigste aan borstkanker en mijn vader overleed toen hij 62 jaar oud was, ben ik dit alleen nog maar meer gaan volgen. Het is nu onderdeel geworden van hoe ik mijn weg kies. In dit artikel deel ik mijn manieren met je om deze tekens te ontvangen en hoe jij er nog meer voor open kan staan.

Je hoeft er alleen maar om te vragen en ernaar te luisteren

Sinds het overlijden van mijn zusje vraag ik haar regelmatig om haar hulp. Hulp voor mezelf, voor de invulling van mijn programma of bijvoorbeeld bij moeilijke beslissingen. Ik vraag haar dan om een teken of om een richting.

Ik vraag haar heel specifiek wat ik wil en sta daarna open om te luisteren en de tekens te zien.

De eerste keer dat ik dit deed was toen ik wat vastliep bij de invulling van mijn groepsprogramma bij de elementen Lucht en Spirit. Ik vroeg mijn zusje om hulp bij de invulling. Er kwam niet direct iets. Dus het eerste wat ik dacht was ‘dit werkt dus niet’.

Totdat ik één week later op een babyshower zat en naast mij Virginia ging zitten. Zij vertelde mij dat ze een praktijk had in Human Design. Interessant, dacht ik.

Ze begon te vertellen. Ze vertelde me dat ze graag groepen wilde gaan begeleiden en ook graag wat meer samen wil werken. Nog interessanter dacht ik. Toen vroeg ze mij of ze mijn ‘chart’ mocht lezen.

‘Uiteraard! Alleen maar leuk’ zei ik haar. Ik gaf haar mijn geboortejaar, maand, dag en toen de tijd. Ik ben om 11:55 uur geboren zei ik. ‘Dat is bijzonder’ zei ze. ‘Ik zie al de hele week het getal 55’. Voor mij was dit het teken waarop ik zat te wachten.

Een samenwerking werd geboren. Virginia verzorgt nu in de innerlijke reis van 5 maanden bij Spirit het onderdeel Human Design. Wat gaat over nog meer leven volgens je zielsmissie.

In woorden liggen soms diepere, belangrijke en persoonlijke tekens of boodschappen. Sta open om ze te ontvangen en ernaar te luisteren.

Mensen verschijnen nooit zonder reden op je pad

Ik geloof niet in toeval en ook ontmoet je mensen niet per toeval; ze verschijnen op je pad. Precies op het juiste moment.

Zo was ik een aantal weken geleden op de Winterweken van Buitenplaats de Hoorneboeg. Ik deed een maand daarvoor een aanvraag bij ze voor mijn eigen groepsprogramma.

Een uitnodiging om deel te nemen aan de Winterweken met een eigen workshop kwam naast het aanbod als reactie terug. Dit soort uitnodigingen daar ga ik altijd direct op in. Ik geloof er dus helemaal in dat mensen en uitnodigingen als deze nooit zonder reden in je leven verschijnen.

Tijdens mijn programma daar kwam één van de laatste deelnemers naar binnen lopen met een ketting van een libelle.

Een libelle is voor mij het teken van mijn zusje, Karlijn. ‘Dank je wel’ zei ik zachtjes in mezelf bij het zien van dit teken. Ik weet nu dat je bij me bent. Als ik al zenuwachtig was, viel dit nu direct weg. Ik wist dat Karlijn bij me was. Tegen deze dame had ik niets gezegd. Dit was voor mij voldoende.

Zij ging mij volgen op Social media en zag een dag later op mijn Instagram een foto van mij met grote libelle oorbellen in. Ze wist nog niet veel van mij en vroeg me via een DM of ik haar ketting had gezien en of een Libelle ook voor mij iets speciaals betekent? Ik hoefde niet te reageren op haar berichtje als ik haar nu een ‘gekkie’ vond.

‘Uiteraard had ik die gezien’ schreef ik vrijwel direct terug. En vond het juist helemaal niet gek maar alleen maar mooi.

Wat het nog bijzonderder maakt is dat zij mij vertelde dat ze deze ketting niet vaak aan heeft maar deze dag moest ze die dragen én ook zichtbaar. Ze wist niet waarom, maar dat vertelde haar gevoel haar.

Ik ben ontzettend blij dat ze dit deed. Voor mij was het een enorm belangrijk teken die dag.

Voor haar ook. Want ze heeft zich aangemeld bij de innerlijke reis SoulWork Embodiment die in februari start.

Mijn uitnodiging aan jou. Zie de tekens dus ook in dingen om je heen. Heb jij ook zo’n belangrijk symbool? Kijk eens om je heen of je deze ziet op momenten dat je het juist niet verwacht. Zoals ik tijdens mijn workshop.

Tekens uit de natuur

Een wit veertje is sinds mijn burn-out nog zo’n symbool waar ik veel waarde aan hecht als ik deze zie. Als deze echt op mijn pad ligt en ik er dus ook echt overheen moet stappen vertelt het mij dat ik op de goede weg ben.

Wanneer ik deze zie dan sta ik altijd even stil bij waar ik mee bezig ben. Ik krijg er altijd een glimlach van op mijn gezicht.

Je bewust zijn van je omgeving, zodat je in staat bent tekens op te vangen, is dus een belangrijke. Meestal zijn de boodschappen subtiel en zacht.

Ik kan je ontelbaar veel voorbeelden geven van mijn tekens. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een liedje op de radio die je wat vertelt in woorden of die een herinnering losmaakt; een zin die je leest in een boek en die je opvalt alsof het geschreven is voor jou; of het kan ook juist komen in een naar gevoel dat je iets niet moet doen.

Luister ernaar. Zie het. Besteed er aandacht aan, want je zult zien dat wanneer je deze subtiele boodschappen volgt er mooie dingen op je pad komen.

Liefs Marjolein

OVER MARJOLEIN

Marjolein Burgers is de oprichtster van SoulWork Company, waar ze mensen helpt met stress- en rouwgerelateerde klachten sinds 2016. Ze is geregistreerd natuurgeneeskundig therapeut en maakt gebruik van lichaamsgerichte therapie, ademwerk, systemische coaching en mediamieke gaven om bij mensen een transformatie in gang te zetten naar autonome kracht. Ze doet dit via individuele behandelingen en vanaf 2023 ook met groepen in haar eigen ontwikkelde innerlijke reizen.

Reageer op dit ARTIKEL

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SoulWork Company begeleidt in het vertrouwen op de ervaringen van je lichaam, waardoor hoofd, hart en ziel weer samenkomen

PRAKTIJK

Middenburcht 116
Utrecht (Vleuten)
KVK: 69938105
RBCZ: 190482R
CAT: CM2167-17-06-19

CAT ademcoach massage therapeut