Een ijsbad & een mini-retraite voor jezelf

Door Marjolein Burgers

Een paar weken geleden vroeg ik een offerte op bij De Hoorneboeg voor de huur van een locatie. Het leek me namelijk fantastisch om daar vanaf februari 2024 de nieuwe editie van de innerlijke reis SoulWork Embodiment geven.

Ik ontving een prachtig voorstel. Maar óók een uitnodiging. ‘Of ik een mini-retraite wilde verzorgen op hun WinterWeken…’ Net nadat ik elders had uitgesproken dat ik een eindejaarsessie wilde gaan geven. Je begrijpt dat ik niet anders kon dan volmondig ‘ja’ antwoorden én een dansje in de woonkamer doen ☺

Want, dit is toch té gek!!!

Nu hun website live is, kan ik vertellen: op 27 december a.s. vind je mij bij De Hoorneboeg met SoulWork Embracement.

Een mini-retraite om verbinding te maken met de jij die je de afgelopen 12 maanden bent geweest. Waar ben je goed in geworden? Waar ben je jezelf vergeten? Door middel van visualisaties, healings en ademhalingsoefeningen zul je een nieuwe versie van jezelf ontmoeten, omarmen en meenemen in het nieuwe jaar.

Bij de start van het nieuwe jaar denk je wellicht ook aan een nieuwjaarsduik.
Tegenwoordig blijft het niet alleen bij die nieuwjaarsduik.

Veel mensen nemen tegenwoordig koude douches of duiken een ijsbad in of zwemmen in een meer. De gedachte erachter: blootstelling aan koude is goed voor je gezondheid. Ik neem je mee in de voordelen. 

Een ijsbad? Drie bewezen voordelen van zo’n bad.

Tijdens de vorige dag van SoulWork Embodiment, een paar weken geleden, begeleidden wij 8 krachtige vrouwen een ijskoud bad in tijdens de innerlijke reis.

Buiten dat dit helemaal in het groepsprogramma past zitten er ook veel gezondheidsvoordelen in.

Dat is waarom ik al sinds 2020 met regelmaat in een koud bad te vinden ben. Er wordt steeds meer duidelijk hoe goed dit is voor je lichaam, juist in de winter.

Daarom dat ik je graag meeneem in een paar voordelen van een ijsbad;

1. Een reset voor je lichaam 

Een koude douche of ijsbad zorgt voor een verhoogde hartslag, hogere bloeddruk en snellere ademhaling. Je spieren spannen zich aan en vaten vernauwen zich. Is dit allemaal goed hoor ik je denken? 

Omdat je een korte en tijdelijke prikkel geeft is dit juist goed! Het is als een ware een grote reset. Hierdoor kan je hierna weer dieper ontspannen.

2. Minder lang ziek

Mensen die dagelijks koud douchen of met regelmaat een koud badje nemen hebben een sterker immuunsysteem. Zo is er bij een onderzoek van 3000 mensen 29% minder ziekteverzuim gemeten. Deze uitwerking is er al als je 30 seconden onder een goed koude douche staat.

3. Meer happy vibes

Jezelf in het koude water onder dompelen zorgt ervoor dat er allerlei fijne stofjes vrijkomen waaronder onder andere een endorfine verhoging. Uit verschillende onderzoeken komt naar boven dat je door een koud bad minder snel depressieve klachten ontwikkelt. Jouw boost in de winter dus!

Een aanvulling hierop is om ademwerk te combineren met een koud bad.

Jouw innerlijke reis. Jouw persoonlijke belofte aan jezelf.

Bij SoulWork Company zijn we continue bezig met het ontwikkelen van innerlijke reizen.

Marjolein gebruikt adem-coaching en lichaamsgerichte therapie met de vijf elementen om jou helemaal terug naar jezelf te brengen.

Net zoals in de natuur zullen de vijf elementen Aarde, Water, Lucht, Vuur en Spirit je deze dagen ondersteunen. Door middel van visualisaties, systemisch werk, healings en ademwerk zul je een nieuwe versie van jezelf ontmoeten, omarmen en mee nemen het nieuwe jaar in.

Op dit moment hebben we verschillende innerlijke reizen die openstaan om geboekt te worden. 

De september 2023 – januari 2024 editie van SoulWork Embodiment zat super snel VOL. En de eerste reacties zijn lovend. 

We gaan daarom verder met een vervolg in februari 2024. Daar kun jij je plekje nu al voor claimen.  De nieuwe reeks start bij Buitenplaats de Hoorneboeg op de Hilversumse Hei. Wacht niet te lang, want de eerste plekken zijn al vergeven.

Laat ons je helpen het jaar goed te starten.

Ik zie je graag in de praktijk, online of bij een van de prachtige groepsprogramma’s. 

Liefs Marjolein

OVER MARJOLEIN

Marjolein Burgers is de oprichtster van SoulWork Company, waar ze mensen helpt met stress- en rouwgerelateerde klachten sinds 2016. Ze is geregistreerd natuurgeneeskundig therapeut en maakt gebruik van lichaamsgerichte therapie, ademwerk, systemische coaching en mediamieke gaven om bij mensen een transformatie in gang te zetten naar autonome kracht. Ze doet dit via individuele behandelingen en vanaf 2023 ook met groepen in haar eigen ontwikkelde innerlijke reizen.

Reageer op dit ARTIKEL

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SoulWork Company begeleidt in het vertrouwen op de ervaringen van je lichaam, waardoor hoofd, hart en ziel weer samenkomen

PRAKTIJK

Middenburcht 116
Utrecht (Vleuten)
KVK: 69938105
RBCZ: 190482R
CAT: CM2167-17-06-19

CAT ademcoach massage therapeut