AdemWERK

 

AdemWERK

Met ademwerk, breathwork, geef je jouw lichaam lucht. Je creëert ruimte om spanning los te laten.

Je kunt gaan uitwaaien op het strand, of je hoofd leegmaken door te sporten. Dat is heerlijk, voor even, want daarna merk je opnieuw dat je moeilijk kunt ontspannen. Eigenlijk sta je altijd ‘aan’. Een ademcoach van SoulWork Company laat jou ervaren wat de natuurlijke staat van je lichaam is: stil. Vrij van spanning en vol levensvreugde.

Ademwerk

STROMEN

Wat is ademwerk?

Spanning heeft invloed op de ademhaling. Deze zit dan hoog en gaat snel. Wanneer je langdurig in een gespannen situatie zit, thuis of op je werk, heeft dit effect jouw welbevinden. Om niet constant deze spanningen te hoeven voelen, kies je er – soms geheel onbewust – voor om minimaal te ademen. Je ademhaling blijft hoog. In een ademsessie brengen we jouw ademhaling weer terug naar je buik en daarmee ook naar je gevoel en diepste emoties. Door verbonden ademen, ook wel breathwork of transformational breathing genoemd, nodig je vastgezette spanning uit om weer te gaan stromen. Hierdoor kun je de situatie gaan verwerken.

VRIJMAKEN

Wat voor resultaten geeft ademwerk?

In een ademsessie begeleidt een ademcoach jou in het helen van opgeslagen spanning in je lichaam. Met ademhalingsoefeningen word je naar de gebieden in je lijf gebracht waar je bij vandaan bent gegaan. Door weer volledig (door) te ademen, kun je contact maken met de situatie die je eerder niet wilde voelen om je hier vervolgens volledig vrij van te maken. Goede ademhaling voordelen zijn dat zowel fysieke als mentale klachten verminderen, of zelfs verdwijnen. Je ervaart letterlijk lucht in je systeem.

Transformational Breath

VOORBEELDEN

Bij welke klachten kan breathwork mij helpen?

Ademwerk, of ademtherapie, brengt je diep in je lichaam. Het is dan ook een prettige manier van werken aan jezelf als je veel in je hoofd zit, omdat denken, verklaren en analyseren tijdens een ademsessie niet mogelijk is. Je lijf neemt het als het ware over. Daarom is werken met een ademcoach een mooie aanvulling op andere vormen van begeleiding, bijvoorbeeld door een psycholoog. Bij SoulWork Company werken we ook samen met een aantal psychologen.

Je ademt hoog in je lichaam

Je zit veel in je hoofd

Je bent de verbinding met je lichaam wat kwijt

Je kunt lastig inslapen of doorslapen

Je bent veel moe en hebt last van spanningsklachten

Je merkt een overbelasting in de vorm van stress, overspannenheid of een burn-out

ERVAREN

Hoeveel ADEM sessies heb ik nodig?

Hoeveel breathwork sessies je nodig hebt, verschilt per persoon. We plannen bij de start direct 3 sessies in, zodat je goed kunt ervaren of ademwerk passend is voor jou. Vaak merken we dat na 6 keer werken met een ademcoach jouw natuurlijke ademhaling zichtbaar veranderd is. Het is mogelijk om de vierde tot en met de zesde sessie los te boeken, of je kunt in één keer alle sessies boeken.

ERVAREN

Hoeveel ADEM sessies heb ik nodig?

Hoeveel breathwork sessies je nodig hebt, verschilt per persoon. We plannen bij de start direct 3 sessies in, zodat je goed kunt ervaren of ademwerk passend is voor jou. Vaak merken we dat na 6 keer werken met een ademcoach jouw natuurlijke ademhaling zichtbaar veranderd is. Het is mogelijk om de vierde tot en met de zesde sessie los te boeken, of je kunt in één keer alle sessies boeken.

Iedere ademsessie bestaat uit:

Een ademsessie bestaat uit een coachingsgesprek, actief verbonden ademen en een ontspannende fase. Tijdens de sessie maken wij een ademanalyse en helpen wij je om de adem steeds verder te openen.

Coaching

We staan stil bij wat er op dit moment speelt.

Ademhaling

Je ervaart verbonden ademhaling. We nemen je mee in hoe dit werkt.

Muziek

Bijpassend muziek ondersteunt jou tijdens de ademsessie.

Lichaamswerk

Via aanraking en drukpunten zoeken we de diepere laag in jou op.

Visualisaties

Met visualisaties maak je contact met je onderbewustzijn.

Integratie

Een ontspannende fase, waarin alles in rust kan landen.

BREATHWORK

Door welke ademcoach wil je begeleid worden?

Guusje Ademcoach

GUUSJE VAN DOOREN

BIG geregistreerd therapeut & intuïtief- en ademcoach

Je kunt bij Guusje terecht voor ademwerk (breathwork). Ze werkt hierbij met verschillende ademtechnieken, zoals Transformational Breath® en Buteyko. Ze kan je vooral goed helpen bij klachten die te maken hebben met overbelasting, stress, angst of hyperventilatie. Of wanneer je verlangt naar meer veerkracht, focus en energie in je leven. Dat doet ze zonder oordeel, in liefdevolle verbinding en met een nuchtere en positieve blik.

Marjolein Ademcoach

MARJOLEIN BURGERS

Natuurgeneeskundig- en lichaamsgericht therapeut & ademcoach

Marjolein coacht vrouwen vanuit de overtuiging dat alles al in je zit. Zij gelooft daarbij dat hoofd, hart en ziel onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Met haar behandelingen herinnert zij jou om te vertrouwen op je eigen wijsheid. De weg terug te vinden naar een hogere energie en je diepste innerlijke voelen. Met haar warmte en intuïtie laat ze jou weer thuis komen bij jezelf, zodat jij weer helemaal vrij en jezelf kan zijn.

Tarieven

ADEMSESSIE

139

5

90 minuten

5

Uitgebreide lichaamsanalyse

5

Gericht op één of meerdere klachten

5

Persoonlijk behandelplan

5

Coaching

Geen zorgvergoeding mogelijk

Oefeningen en adviezen voor thuis

ADEMSESSIE MARJOLEIN

168

5

90 minuten

5

Uitgebreide lichaamsanalyse

5

Gericht op één of meerdere klachten

5

Persoonlijk behandelplan

5

Coaching

Zorgvergoeding mogelijk

Oefeningen en adviezen voor thuis

ZORGVERGOEDING

SoulWork Company is geregistreerd bij de CAT: beroeps- en belangenorganisatie voor complementaire PLATO-therapeuten.

De ademsessies bij Marjolein vallen onder Natuurgeneeskunde (alternatieve geneeswijzen). Vaak wordt deze therapie door de zorgverzekeraar (gedeeltelijk) vergoed. De behandeling gaat niet ten koste van het eigen risico. Een verwijsbrief van de huisarts is niet noodzakelijk.

Let op: We hanteren aparte prijzen voor organisaties. Mocht je behandeling door je werk vergoed worden, rekenen wij 180 euro per behandeling.

Mooie woorden over ademwerk bij SoulWork Company

“De ademsessie was een prachtige geborgen ervaring die nog dagenlang heeft doorgewerkt.

Ik voelde me gelijk op mijn gemak bij SoulWork Company. Tijdens de coaching was er echt tijd voor het verkennen van mijn vraag, waarna ik werd geholpen om te landen in mijn lijf. Ik mocht direct naar de spanning toeadademen en dat hielp me in het gewaarworden van waar het nu eigenlijk over ging. De begeleiding was zacht en liefdevol. Alles mocht er zijn.”

Sandra

“Na de ademtherapie voelde ik me enthousiaster en zelfverzekerder dan ik me in lange tijd gevoeld heb.

Ik voelde me wat somber, was mijn enthousiasme kwijt en had in sommige situaties moeite om mezelf te zijn. De ademtherapie heeft me positief verrast. Het ademwerk was ontspannend, maar met vlagen ook intensief. Mijn hoofd werd rustig, mijn lichaam ontspande en wanneer er verkramping optradt, kon ik daar doorheen ademen door de fijne begeleiding.”

Maarten

Element of Soulwork.2

MISSCHIEN OOK IETS VOOR JOU?

Ontdek onze groepsprogramma’s

Wij bieden groepsprogramma’s aan die jou naar je hoogste licht begeleiden. We gebruiken hierbij een aantal tools die we niet gebruiken in onze individuele behandelingen. Door de kleine groep is er alsnog veel ruimte voor begeleiding op persoonlijk niveau, terwijl het groepsproces je ook steunt en scherp houdt.

SoulWork Company begeleidt in het vertrouwen op de ervaringen van je lichaam, waardoor hoofd, hart en ziel weer samenkomen

PRAKTIJK

Middenburcht 116
Utrecht (Vleuten)
KVK: 69938105
RBCZ: 190482R
CAT: CM2167-17-06-19

CAT ademcoach massage therapeut