Ontdek welke rollen jij allemaal vervuld. Het hoeft niet perfect.

Door Marjolein Burgers

SoulWork

Allemaal kennen we rollen. Rollen die passen bij ons leven. We vervullen ze vaak zonder het door te hebben. Wat zijn jouw rollen? Ken jij het ook dat jij jouw ‘rollen’ perfect uit wil voeren of is er een rol waar je al jaren mee worstelt? Het helpt wanneer je hier een heldere intentie of doel voor neer kunt zetten van waar je naartoe zou willen. Hier lees je hoe jou dit verder kan helpen.

Overal om me heen hoor ik mensen en vooral ook kinderen die vormen van griep te pakken hebben. Ook hier thuis is het helaas niet anders. Onze kindjes zijn vanaf december (of misschien was het zelfs wel oktober) nu al zo vaak ziek geweest dat ik gestopt ben met tellen. Zo ook afgelopen week. Allebei de kids waren met flinke koorts ziek thuis. 

Het vroeg al mijn flexibiliteit en een totaal omgooien van alle plannen die ik had. Ik ken het dat ik hier zelf dan lichtelijk van in paniek kan raken of rondloop met boze gevoelens rondom m’n plannen en afspraken die niet doorgaan. Normaal vraag ik ook Laurens dan ook om zijn flexibiliteit. Wat ik ook allemaal helemaal oké en logisch vind. Maar nu voelde het als hetgeen wat ik wilde doen. Wat ik kon en wilde dragen. 

Mijn moeder rol de allermooiste en aller moeilijkste rol

Ik wilde er voor mijn kindjes zijn en voor ze zorgen. Niet vanuit perfectie maar vanuit gevoel. 

In mijn healing opleiding zijn we momenteel bezig met alle rollen die je hebt. En mijn rol als moeder werd afgelopen week zichtbaar naar voren geschoven.

Ik vind mijn moeder rol de mooiste rol van allemaal en tegelijkertijd de aller moeilijkste. Ik wil er graag voor mijn kindjes zijn maar ook liep ik tegen grenzen van mezelf aan. Grenzen van controle willen houden, grenzen van eigen ruimte en de perfectionist in mij die op mijn vingers bleef tikken. 

Pas in de les afgelopen zaterdag ontdekte ik dat ik in tijden nog niet zo ontspannen in die rol was. Ook Laurens viel het op. Mijn intentie van mijn doel dat ik daar 1 jaar geleden neer heb gelegd kwam ineens naar voren; ‘ik ben een ontspannen moeder’. 

Wow!!! Zomaar was het daar dan ineens. En ook was er in die week echt wel een traan hier en daar maar bovenal voelde ik vooral die ontspanning in mezelf en naar de kids!

Heb jij een intentie die past bij je rollen?

Wellicht kun jij ook een intentie neerzetten voor een rol van jou? Een rol bijvoorbeeld waar je al jaren mee worstelt en waarin je een helder doel voor ogen hebt waar je naartoe zou willen?

Formuleer daar eens een zin voor. Eentje die positief is en waar je naartoe kunt werken. Net zoals mijn zin: ‘ik ben een ontspannen moeder’. Dat was er nog niet maar daar wilde ik wel naartoe.

Ik kon het als het ware voor me neerliggen als een doel waar ik stap voor stap naartoe kon bewegen.

Afgelopen jaar heb ik dit allemaal aangekeken en hier ruimte aan gegeven. Ook ik zoek dan mensen op die mij kunnen helpen op bepaalde stukken in mijn leven. Naar mijn idee houdt dat nooit op. Want we blijven ons (gelukkig) ontwikkelen.

Hoeveel ruimte neem jij om voor jezelf te zorgen? Om stil te staan en ruimte voor jezelf te pakken.

Een moment van rust in de drukte

Wat nu als jij in al die rollen een moment van rust mag nemen. Een moment waarop je echt even uit mag staan en weer kan verbinden met jezelf en je adem. Een moment van samenkomen met anderen waarin je kan voelen dat je niet alleen bent in AL je rollen.  

Meld je aan voor de eerstvolgende SoulSister Mornings:

 • Woensdag 3 april 2024 van 10:00 tot 12:30 uur –  volgeboekt
 • Vrijdag 10 mei van 10:00 tot 12:30 uur – 3 plekken vrij

De volgende Mornings zullen pas weer in het najaar zijn.

Of ben jij toe om echt de diepte in te duiken? SoulWork Embodiment is jouw persoonlijke belofte aan jezelf dat je het nu écht anders aan wilt pakken. Vijf hele dagen ben je uit jouw eigen omgeving om je bezig te houden met niemand minder dan jezelf. We starten in september 2024 met de derde editie! Intakes zijn gestart.

Warme groet,

  Marjolein

  OVER MARJOLEIN

  Marjolein Burgers is de oprichtster van SoulWork Company, waar ze mensen helpt met stress- en rouwgerelateerde klachten sinds 2016. Ze is geregistreerd natuurgeneeskundig therapeut en maakt gebruik van lichaamsgerichte therapie, ademwerk, systemische coaching en mediamieke gaven om bij mensen een transformatie in gang te zetten naar autonome kracht. Ze doet dit via individuele behandelingen en vanaf 2023 ook met groepen in haar eigen ontwikkelde innerlijke reizen.

  Reageer op dit ARTIKEL

  0 Comments

  Submit a Comment

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  SoulWork Company begeleidt in het vertrouwen op de ervaringen van je lichaam, waardoor hoofd, hart en ziel weer samenkomen

  PRAKTIJK

  Middenburcht 116
  Utrecht (Vleuten)
  KVK: 69938105
  RBCZ: 190482R
  CAT: CM2167-17-06-19

  CAT ademcoach massage therapeut