Hoe goed zorg jij voor je lichaam?

Door Marjolein Burgers

Burnout

Ik zie mijn werk agenda voor me, totaal nog 4 weken werken. Mijn hoofd tolt bij dat idee. Ik kan wel janken en mijn lichaam begint aan alles aan te geven dat het genoeg is. Ik heb last van harde buiken, voel me intens moe en wil eigenlijk alleen nog maar naar binnen keren.Ik kan twee dingen doen; zorgen voor mijn lichaam of doorgaan.

Cliënt één staat bijna op de stoep en ik weet al dat ik haar ga zeggen dat dit haar laatste afspraak is. Want de laatste week werken ga ik niet meer doen. Het stemmetje in mijn hoofd zegt me ‘Kom op, 3 weken kun je nog volhouden. Schouders eronder, doorgaan!’

In gesprek met cliënt één merk ik aan alles dat het nú al niet meer gaat. Het stemmetje zegt weer ‘Dat kan toch niet, je kunt niet nu al met verlof gaan. Je bent pas 30 weken!’. De dag vervolgt en het gevoel wordt steeds sterker.

Het is tijd om mezelf te coachen. Ik kan twee dingen doen; doorgaan, waar wij vrouwen zo goed in zijn, of luisteren naar mijn lichaam en gevoel.

Ik kom die middag thuis en ga heerlijk in de zon buiten zitten. Laat de tranen stromen en neem de tijd om de boel eens te ontrafelen en een dieper contact te maken met mijn voelen.

Ik voel me onzeker en een gevoel van falen komt langs.

Tegelijk voel ik ook mijn sterke basis. Ik kan (gelukkig) niet anders meer dan naar mijn lichaam luisteren. Én wil er niet aan voorbij gaan.

Wij vrouwen hebben vaak een ingewikkelde verhouding met onze eigen behoeftes. We vinden dat we moeten doorgaan. Dat we moeten blijven zorgen en vooral nog meer voor de ander dan voor onszelf. We geven onze kwetsbaarheden niet graag toe en vinden dat we ‘sterk’ moeten zijn. Naar de buitenwereld toe én soms zelfs tegenover onszelf.

Hoe kun je hierin nou liever voor jezelf zijn?

Door goed voor jezelf te zorgen. Zit jij goed in je vel dan kunnen de mensen om je heen mee in jouw fijne energie. Stem dus af op jezelf.

Maak contact met jouw eigen wijsheid. Alle antwoorden op de vragen zitten al in je. Zo deed ik dat ook tijdens mijn zwangerschap.
Die week heb ik administratief mijn werkzaamheden afgerond. Ben ik gestopt met werken toen ik 31 weken zwanger was.

Omdat ik het zo voelde en nog wilde genieten van mijn laatste weken zwanger zijn 🙏🏼✨. Nu erop terugkijkend ben ik enorm blij dat ik die keuze heb gemaakt.

Wat wil jij en wat vind jij belangrijk? Welke keuze maak jij voor jezelf?

Ik help je graag bij het luisteren en goed zorgen voor je lichaam.

Liefs Marjolein

OVER MARJOLEIN

Marjolein Burgers is de oprichtster van SoulWork Company, waar ze mensen helpt met stress- en rouwgerelateerde klachten sinds 2016. Ze is geregistreerd natuurgeneeskundig therapeut en maakt gebruik van lichaamsgerichte therapie, ademwerk, systemische coaching en mediamieke gaven om bij mensen een transformatie in gang te zetten naar autonome kracht. Ze doet dit via individuele behandelingen en vanaf 2023 ook met groepen in haar eigen ontwikkelde innerlijke reizen.

Reageer op dit ARTIKEL

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SoulWork Company begeleidt in het vertrouwen op de ervaringen van je lichaam, waardoor hoofd, hart en ziel weer samenkomen

PRAKTIJK

Middenburcht 116
Utrecht (Vleuten)
KVK: 69938105
RBCZ: 190482R
CAT: CM2167-17-06-19

CAT ademcoach massage therapeut